Πυροτεχνήματα και κανόνες ασφαλείας.

πυροτεχνήματα και κανόνες ασφαλείας

Πυροτεχνήματα και κανόνες ασφαλείας

Είναι αλήθεια ότι τα πυροτεχνηματα είναι άκρως εντυπωσιακά κι ιδιαίτερα. Το χρώμα, ο θόρυβος κι η αίσθηση του μοναδικού δίνουν στους καταναλωτές την ευκαιρία να απολαύσουν το υπερθέαμα είτε αγοράζοντας οι ίδιοι τα πυροτεχνήματα είτε παρακολουθώντας τα σε φαντασμαγορικά shows ή συγκεκριμένες εκδηλώσεις της ζωής τους. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που τέτοιου είδους διασκέδαση έχει ως αποτέλεσμα δυσάρεστες εξελίξεις. Λόγω φωτιάς ή τραυματισμών πολλοί από τους λάτρεις των πυροτεχνημάτων έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση με συνέπειες καταστροφικές και για το περιβάλλον. Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος διασκέδασης και γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να τηρούμε όλους τους κανόνες ασφαλείας:

  • Αρχικά, η χρήση των πυροτεχνημάτων ενδείκνυται μόνο από ενήλικες, άνω των 18 ετών και με επίβλεψη. 
  • Επίσης, τα πυροτεχνήματα, στη μορφή που τα γνωρίζουμε, πωλούνται μόνο σε επαγγελματίες, ενώ στους κοινούς αγοραστές παρέχονται απομιμήσεις των αυθεντικών για να μην υπάρξει θέμα νομοθετικό. 
  • Τα ζώα, είτε αδέσποτα είτε κατοικίδια, τρομοκρατούνται ιδιαιτέρως από τον θόρυβο των βεγγαλικών και διαφόρων ειδών πυροτεχνημάτων, και καμιά φορά προκαλούν τραυματισμούς στους εαυτούς τους στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν ή να κρυφτούν. 
  • Δεν είναι παράξενο να προκληθούν ζημιές σε καταστήματα, εγκαύματα ή και φωτιά λόγω των εύφλεκτων υλικών που περιέχονται μέσα στα πυροτεχνήματα. 
  • Αν είστε σε θέση να θέσετε εσείς σε λειτουργία τον μηχανισμό και δεν κάνουμε λόγο για εναέρια πυροτεχνήματα ή βεγγαλικά, βεβαιωθείτε ότι είναι πολύ καλά τοποθετημένα στο έδαφος, στερεωμένα γερά και ότι δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο στην κατεύθυνση βολής. 
  • Δεν πρέπει να στοχεύετε ζώα, φυτά, δέντρα, σπίτια ή κτίρια. Ανάβετε πολύ προσεκτικά κι απομακρύνεστε κατά 35 μ. και παραπλεύρως ώστε να είστε σε αρκετά ασφαλή απόσταση. 
  • Αν πραγματοποιήσετε καύση σε εξωτερικό χώρο, καλό θα ήταν να είναι ιδανικές οι καιρικές συνθήκες και να μην έχει χιόνι, αέρα ή βροχή. 
  • Απαγορεύεται ρητώς να ανάβουμε βεγγαλικά κοντά στο πρόσωπο και στα μαλλιά καθώς μπορούν να αρπάξουν άμεσα και γρήγορα φωτιά λόγω των εύφλεκτων υλικών. 

Κανείς δεν θέλει να τραυματίσει ή να τραυματιστεί κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο απλά όλοι όσοι είναι λάτρεις αυτού του ριψοκίνδυνου hobby θα πρέπει να είναι πάρα πολύ καλά ενημερωμένοι, προετοιμασμένοι και ιδιαιτέρως προσεκτικοί, έτσι ώστε να φροντίσουν και τους ίδιους τους εαυτούς τους, το περιβάλλοντα χώρο, τους γύρω ανθρώπους και τα ζωάκια που δεν φταίνε σε τίποτα και πολλές φορές τρομοκρατούνται από την επίδειξη τέτοιων δραστηριοτήτων. Είναι μια μαγική στιγμή να φωτίζει ο ουρανός και να μοιάζει σαν σε παραμύθι όμως σίγουρα όλα είναι πολύ πιο όμορφα όταν τα απολαμβάνεις με ασφάλεια. Μην παρασυρθείτε από τη στιγμή και φροντίστε να απολαύσετε μέχρι τελευταία στιγμή το φαντασμαγορικό πάρτι που στήνεται στον ουρανό για εσάς και μόνο.

Κατηγορία blog