Πως να επιλέξετε τα κατάλληλα λάστιχα για το scooter σας.

lastixa-gia-scooter

Έρχεται η εποχή που οι συχνές μετακινήσεις με την μηχανή, το scooter, το παπί είναι αναγκαίες, η ζέστη και η αυξημένη κίνηση είναι τα στοιχεία αυτά που από μόνα τους κάνουν την χρήση του δίκυκλου μια σωτήρια λύση. Καθώς όλα αυτά συνθέτουν το απόλυτο μεταφορικό μέσο θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως η συχνή χρήση αποφέρει και φθορές στα αναλώσιμα μέρη της μοτοσυκλέτας σας όπως στα ελαστικά σας, στα τακάκια των φρένων , αλλά και στα αναλώσιμα μέρη του κινητήρα σας (λάδια, μπουζί κ.λ.π).

Εμείς σήμερα θα μιλήσουμε για ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της μοτοσυκλέτας σας τα ελαστικά. Τα ελαστικά είτε είναι για scooter είτε είναι για παπί ή μηχανή θα πρέπει να είναι πάντοτε καλό συντηρημένα αλλά και πάντα μέσα στις προβλεπόμενες προδιαγραφές και διαστάσεις που ορίζει ο εκάστοτε κατασκευαστής . Με λίγα λόγια φροντίστε να έχετε πάντοτε μετρημένη σωστά την πίεση των ελαστικών σας, να τα ελέγχετε τακτικά για τυχόν φθορές στο εξωτερικό τους περίβλημα και τέλος να φροντίζετε να τα αλλάζετε έγκαιρα προτού πάντοτε φθάσει το πέλμα τους στο κατώτερο όριο.

Εάν βέβαια είστε σε φάση όπου κάνετε μια έρευνα αγοράς ώστε να βρείτε τα κατάλληλα λάστιχα για το scooter σας, το παπί σας ή την μηχανή σας τότε εμείς θα σας βοηθήσουμε και θα σας προτείνουμε αυτά τα οποία έχουν ποιότητα και αντοχή στον χρόνο αλλά και δοκιμασμένα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την επιλογή σε λαστιχα για scooter, εάν έχετε ένα scooter το οποίο μπορεί να είναι 50 cc (κυβικά) θα πρέπει να δώσετε την ίδια ακριβώς προσοχή ακόμα και σε περίπτωση που είχατε και ένα scooter 500cc , όπως καταλαβαίνεται τα ελαστικά μιας μοτοσυκλέτας παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια του αναβάτη διότι έχουν άμεση επαφή με την άσφαλτο που τις περισσότερες φορές δεν είναι και σε τόσο καλή κατάσταση, λακούβες, σαμάρια κ.τ.λ κάνουν το Ελληνικό οδόστρωμα ένα μαραθώνιο αγώνα επιβίωσης. Για αυτό λοιπόν φροντίστε να εξοπλίζετε την μοτοσυκλέτα σας με επώνυμα ελαστικά όπως michelin και Dunlop τα οποία είναι δοκιμασμένα και πιστοποιημένα . 

Στο επόμενο άρθρο θα μιλήσουμε για την σωστή επιλογή σε λάστιχα για παπί και πως η αυξημένη κατανάλωση για ελαστικά έχουν κάνει την Ελληνική αγορά να παρέχει ελαστικά αμφιβόλου ποιότητος και πολλές φορές να παίζουν σημαντικό ρόλο στα ατυχήματα στην καθημερινότητα μας.


 

Κατηγορία blog