Φακοί επαφής και τι να προσέξω.

φακοί επαφής

Φακοί επαφής…! Όλο ένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πως οι φακοί επαφής έχουν σημειώσει μια ραγδαία αύξηση ως προς την τεχνολογία τους και την χρηστικότητα τους αλλά και στην ζήτηση τους από το αγοραστικό κοινό. Για άλλους αυτούς που φορούν γυαλιά μυωπίας η επιλογή στο να στραφούν προς την αγορά φακών επαφής γίνεται όλο ένα και περισσότερο, η ανάγκη τους να μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες έφεραν πρώτους τους φακούς επαφής στις επιλογές τους. Σαφώς η διαφορά τους από τα γυαλιά μυωπίας είναι μεγάλη, διότι οι φακοί επαφής διαθέτουν ευρύτερο πεδίο όρασης, που αντιθέτως με τα γυαλιά που καλύπτεται από τον σκελετό. Επίσης παρέχουν καλύτερη περιφερειακή όραση, καθώς η δυνατότητα τους να κινούνται μαζί με το μάτι τους χαρίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά που τους φέρνουν πρώτους στις προτιμήσεις.

Αυτά τα αναφέραμε για όσους έχουν στην κατοχή τους γυαλιά μυωπίας και σκέφτονται ακόμα να αποκτήσουν φακούς επαφής. Η συνέχεια όμως ανήκει στα άτομα που ήδη χρησιμοποιούν φακούς και θέλουν να μάθουν μερικές μικρές συμβουλές καθαριότητας και φροντίδας φακών. Ας ξεκινήσουμε με το τι πρέπει να προσέξουμε πριν την χρήση τους και την εφαρμογή τους στα μάτια μας.

Πριν την εφαρμογή τους στα μάτια σας να πλένετε και  να σαπουνίζετε τα χέρια σας, στην συνέχεια να τα σκουπίζετε αρκετά καλά με χαρτί, αυτή η διαδικασία να την επαναλαμβάνεται και πριν τους βγάλετε. Τώρα για τις γυναίκες αναγνώστριες και σχετικά με το μακιγιάζ σας και το ντεμακιγιάζ σας ακολουθήστε την παρακάτω συμβουλή με το τι πρέπει να προσέξετε πριν το μακιγιάζ. Πριν  αρχίσετε το μακιγιάζ σας να έχετε φροντίσει να έχετε τοποθετήσει από πριν τους φακούς επαφής σας και το εντελώς αντίθετο με το ντεμακιγιάζ σας που θα πρέπει να τους αφαιρέσετε από πριν. Στην συνέχεια σχετικά με τον καλλωπισμό των μαλλιών σας  και κατά την εφαρμογή της λακ σας φροντίστε να έχετε βγάλει τους φακούς σας. Αφού λοιπόν καταλάβατε την λογική χρήσης των φακών επαφής ας προχωρήσουμε λιγάκι παρακάτω και ας δούμε πως γίνεται η σωστή φροντίδα των φακών σας.

Πρώτο και κύριο που θα πρέπει να γνωρίζεται είναι πως θα πρέπει να απολυμαίνετε καθημερινώς τους φακούς σας χρησιμοποιώντας κάποιο ειδικό καθαριστικό διάλυμα απολύμανσης, προτιμήστε και ρωτήστε τον οπτικό σας ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς. Φροντίστε στην συνέχεια να απολυμαίνετε και να καθαρίζετε και την θήκη των φακών σας με το κατάλληλο καθαριστικό υγρό και όχι με νερό.

Φροντίστε να μην αφήνετε τους φακούς σας σε περιβάλλον με υγρασία όπως το μπάνιο σας που οι περισσότεροι από εμάς τα εναποθέτουν. Τέλος σε ότι αφορά την φροντίδα τους να ελέγχετε συχνά τις ημερομηνίες λήξης των υγρών καθαρισμού αλλά και των φακών επαφής.

Οι φακοι επαφης πλέον έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όσων έχουν μυωπία και θέλουν να απαλλαγούν από τα γυαλιά. Τα πλεονεκτήματα των φακών επαφής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αθλήματα και δραστηριότητες χωρίς τον φόβο μην σπάσουν μην θολώσουν και μην γλυστρίσουν έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό προτίμησης, η επιλογή τους πλέον γίνεται χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο σημαντικότερος και τελευταίος λόγος που περισσότεροι τους διαλέγουν δεν είναι άλλος από το ότι αλλάζουν αισθητά την εξωτερική τους εμφάνιση κάνοντάς τους πιο σίγουρους για τους εαυτούς τους με μια και μόνο αλλαγή στην εξωτερική τους εμφάνιση που πλέον μπορεί να γίνει με πολύ χαμηλό κόστος.

Ετικέτες
Κατηγορία blog