Οι διαφορές των χύμα αρωμάτων από τα επώνυμα

xyma aromata

Εσείς γνωρίζετε τι είναι αυτό που κάνει τα αρώματα να ξεχωρίζουν? 

Τα αρώματα και κατ' επέκταση τα χύμα αρώματα για τα οποία θα μιλήσουμε σήμερα, είναι αυτά που μας συνοδεύουν στις προσωπικές στιγμές αλλά και όχι μόνο, έχουν την δυνατότητα να μπορούν να συνοδεύουν τις αναμνήσεις μας σε εικόνες που έρχονται στο μυαλό μας στην πρώτη μυρωδιά τους. Πως γίνεται όμως να καταφέρνουν να έχουν τόσο ισχυρούς δεσμούς με τις αναμνήσεις μας και τις εικόνες μας.?

Ας το δούμε πρώτα από επιστημονικής πλευράς, σύμφωνα πάντα με έρευνες η ανθρώπινη αίσθηση της όσφρησης μπορεί να διακρίνει λίγο παραπάνω από 10.000 διαφορετικές μυρωδιές αρωμάτων. Το παράδοξο με όλο αυτό είναι πως μπορεί ο καθένας από εμάς να θυμηθεί με 65% επιτυχία ένα άρωμα και μετά από ένα ολόκληρο χρόνο. Εδώ μπορούμε να καταλάβουμε πως τα χύμα αρώματα αλλά και τα επώνυμα μπορούν να δημιουργήσουν συναισθήματα τόσα όσα χρειάζονται για να στιγματίσουν τις στιγμές μας ανεξίτηλα.

Ποια η διαφορά των χύμα αρωμάτων από τα επώνυμα..?

Δεν υπάρχει εντελώς καμία..! Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά έτσι είναι, ας δούμε όμως το γιατί. Τα αρώματα ως προς την κατασκευή τους αποτελούνται συνήθως με λιγότερο από 2% άρωμα, και το υπόλοιπο 98% από άλλες ουσίες. Βέβαια αυτό το μικρό ποσοστό κάνει την διαφορά, διότι  περιέχει μικροσκοπικά σωματίδια τα οποία χρειάζεται να συνδυαστούν σωστά για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αρώματα με βάση τους τα φυσικά έλαια μπορούν έχουν έως και πενήντα διαφορετικά συστατικά, σε σύγκριση με τα συνθετικά που έχουν πενήντα έως και διακόσια.

Η δυνατότητα των χύμα αρωμάτων, να μπορούμε να αναμείξουμε διάφορα συστατικά για να καταφέρουμε το δικό μας, προσωπικό μας άρωμα, είναι αυτή η ουσιαστική διαφορά με τα επώνυμα αρώματα, τα οποία μπορούμε να προμηθευτούμε με εντυπωσιακές συσκευασίες και μοναδικά μπουκαλάκια..! Ποια όμως η χρήση τους όταν το αγαπημένο σας άρωμα τελειώσει? Απολύτως καμία..! Η κατάληξη τους θα είναι ή στον κάδο των αχρήστων ή στο μπάνιο σας σαν διακοσμητικό στοιχείο. Τα χύμα αρώματα ακολουθούν άλλη λογική η οποία είναι η εξής,
απλό, λιτό μπουκαλάκι με συστατικά τέτοια που να καλύπτουν και τους απαιτητικούς.


Τα χύμα αρώματα στα οποία θα σταθούμε, μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε με τον αρωματοποιό μας το δικό μας προσωπικό άρωμα. Η επιλογή ανάμεσα από μια πληθώρα ποικιλία υλικών μπορούμε να καταλήξουμε σε αυτό που μας ταιριάζει και ικανοποιεί τα γούστα μας.

Ποια είναι όμως τα υλικά τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε για την δημιουργία ενός μοναδικού αρώματος? Τα πιο διαδεδομένα και τα πρώτα στην λίστα μας, είναι τα φυσικά συστατικά τα οποία περιλαμβάνουν φυτά και λουλούδια κατάλληλα για την χρήση αρωμάτων, στην συνέχεια έχουμε τα συστατικά αυτά που κατασκευάζονται σε εργαστήριο και είναι συνθετικά, η διαφορά με τα φυσικά συστατικά είναι ότι έχουν την δυνατότητα να παράγουν τις ίδιες μυρωδιές με τα φυσικά.

 

Όλα αυτά τα συστατικά βέβαια θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και στα κριτήρια των προδιαγραφών που ζητούνται από τις επίσημες ομοσπονδίες αρωμάτων. Στην εποχή που ζούμε η τεχνολογία και η τεχνογνωσία των χύμα αρωμάτων τα έχουν εξελίξει απίστευτα, η πιστότητα τους και ποιότητα τους τα κατατάσσουν πρώτα σε προτιμήσεις.

Σαφώς τα χυμα αρωματα μπορούν να μας βοηθήσουν, να επιλέξουμε το δικό μας μοναδικό άρωμα με οικονομικό και έξυπνο τρόπο. Προτιμήστε τα..!

Κατηγορία blog